Влечуги

пелелянка Vipera Ammodytes

пелелянка (Vipera ammodytes)Извършваме както еднократна защита от змии, така и предлагаме сключване на абонаментни ДДД договори. Третираме срещу всички видове змии и гущери населяващи България. Работим само с най-съвременни препарати за прогонване на змии, които освен че са безвредни за хората, растенията и животните не унищожават змиите, а само ги отблъскват на разстояние от мястото, което не искате да обитават. Съвременните препарати използвани за борба със змиите са ефективни както на закрити, така и на открити терени. Трайността от обработката обаче е по-дълга в закритите обекти, като складове, мазета, тавани и т.н., където външните фактори влажност, слънце и прах са по-малко. В зависимост от площта, влажността, температурата и местоположението на обекта, действието на препаратите може да продължи между един и три месеца.

Имайте предвид, че след обработка на жилище или дворно място може веднага да го обитавате, тъй като за прогонването на влечугите се използват само съвременни репеленти – препарати, които са съставени на базата на естествени природни био продукти, към които змиите и гущерите изпитват непоносимост и заради това отбягват терените обработени с тях без реално да им се навреди.

В повечето случаи даваме 100% гаранция за премахване на змиите още след първата обработка, като ефектът настъпва между първия и третия ден от третирането. За прогонването им от закрити площи най-важното е да бъдат оставени отворени прозорци или врати, през които влечугите необезпокоявани да могат да напуснат помещенията. Никой не може да гарантира, че след време, когато действието на препаратите се намали и аромата им стане по-слаб, влечугите няма да се завърнат отново. Заради това е добре периодично да обработвате срещу тях, като най- подходящото време за превантивни третирания е на пролет – когато змиите се събуждат от зимен сън и през късната есен-когато търсят места за зимуване.