Кучета и котки

Най-чести потъкуче и коткарпевши от бездомни животни, кучета и котки са притежатели на сгради, заведения, жилища и хора от града. Животните уринират по стени, саксии, унищожават градини, декоративни растения, плашат децата и причиняват безпокойство и шум с денонощния си лай и вой.

Освен преносители на заболявания, скитащите животни често са нападнати и разнасят вредители, като бълхи, кърлежи и други паразити, пренасящи се по терена и създаващи заплаха за зарази на сгради, постройки и жилищни райони.

Професионалният пест контрол предлага за решаване на този проблем екологични, хуманни методи и средства, на база репеленти, с цел отблъскване на тези животни от конкретни места. Всички предлагани репеленти са екопрерапати. Те не са базирани на химия, а са с естествени, биологични съставки, отблъскващи животните и предизвикващи тяхното прогонване.

Препаратите са екологични и не причиняват вреда на животните, които отблъскват. Те се полагат по стени, външни части на сгради, заведения, фасади, градини и др. Често приложение е нанасянето им в заведения по саксии с декоративни растения, ставащи жертва на животински набези.

С репеленти се обработват нерядко стени на входове и отвори за мазета, което предотвратява влизането на животните в сградите и разнасянето на вредители. Третират се също бордюри на градини и други рискови места, нападани обичайно от бездомните животни.

Честотата на обработка за прогонване на скитащи животни е различна, в зависимост от вида на препарата и атмосферните условия. Геловете имат по-дълъг във времето прогонващ ефект, който продължава около месец. При наличие на дъждове, за ефикасност, обработката трябва да се повтори, ако препаратите са полагани на открити места и по градински терени.